ДОБРИ ЕФЕКТИ ВИРТУЕЛНОГ САЈМА ЗАПОШЉАВАЊА

Национална служба за запошљавање је, пратећи актуелне трендове у области дигитализације и информационо-комуникационих технологија, 20. маја 2021. године организовала Виртуелни сајам запошљавања, уз подршку глобалног Програма „Миграције и развој“ који у Србији спроводи Немачка организација за међународну сарадњу – ГИЗ.
На сајму је учествовало 70 компанија, а за учешће се регистровало 7.500 тражилаца запослења, од чега је 5.380 лица која су пријављена на евиденцију Националне службе за запошљавање.

На територији подунавског округа учествовало је 5 компанија, а за учешће се регистровало 175 тражилаца запослења, од чега је 134 лица која су пријављена на евиденцију Националне службе за запошљавање-филијале Смедерево. Укупан број запослених, након учешћа на сајму износи 1.485, док је 125 лица запослено код послодавца који су узели учешће на Виртуелном сајму.

У наредном периоду очекују се додатни ефекти одржаног сајма, кроз даље повећање запошљавања. Узимајући у обзир позитивне ефекте сајма, као и велики број попуњених Упитника о задовољству учесника Виртуелног сајма, са похвалним коментарима, Национална служба за запошљавање и у наредном периоду планира спровођење нових сајамских манифестација у дигиталном формату и других иновативних приступа у реализацији мера активне политике запошљавања који пружају незапосленим лицима могућности за запошљавање, а послодавцима обезбеђују компетентне кадрове.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dobri-efekti-virtuelnog-sajma-zaposljavanja/