Početna » ДОБРОДОШЛИЦА ГОСТИМА ИЗ ТУРСКЕ У ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ”

ДОБРОДОШЛИЦА ГОСТИМА ИЗ ТУРСКЕ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

од Паланка данас
0 Коментар
У понедељак, 07. 11. 2022. године, у Основној школи „Олга Милошевић“, одржана је свечана добродошлица гостима из Турске. На самом улазу у школу, наставнике и ученике из Турске чекала је погача и со, баш како стари обичаји налажу.

У учионици будућности, професорка српског језика и књижевности, Марија Јагличић, водила је уводну реч говоривши о самом оснивању и историјату школе. Директор школе, Дарко Димитријевић, одржао је говор добродошлице, у коме је нагласио да га посебно радују овакве активности и сарадња са многим иностраним партнерима. Професор енглеског језика, Казим, такође је представио своју школу и активности које су спровели у оквиру пројекта OUT AND ABOUT.
Професори наше школе, Љиљана Томић и Стефан Антонијевић, представили су активности које су спроведене у оквиру овог пројекта у Природњачком центру у Свилајнцу и Лепенском виру. Посебно смо поносни на ученике 4/2 одељења који су самостално припремили презентацију о активностима у Добром Долу.
У скреч програму на тему „Паркови“ представили су активности које су реализовали у граду.
У холу школе реализована је приредба поводом дочека гостију. Програм приредбе био је у духу Србије:
Хор ученика првог разреда „Еколошка песма“ под руководством Душана Грашића,
Плесна тачка на песму „Да, да“ Милане Филимонове,
Музичка тачка ученика четвртог разреда „Другарство у царству“,
Драмски скеч „Слатка математика“,
Плесна тачка „“Под златним сунцем Србије“,
Фолклор КУД-а „Гоша“ – „Доња Јасеница“.
Програм су припремили учитељи: Душан Грашић, Снежана Николић, Радунка Стојковић, Слађана Целић, Тамара Марковић и Слађана Вукосављевић. Посебно се захваљујемо КУД-у „Гоша“ и Ивани Миленковић, који су гостима представили народну ношњу и игре из Доње Јасенице.
У поподневним сатима, у фискултурној сали одржане су разноврсне игре за малишане које су им се посебно свиделе, а које су припремили професор физичког васпитања, Милош Димић и професор приправник, Александар Аксић.
Гости су били одушевљени програмом, а деца су у уживала у заједничком дружењу и игри.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept