ДОНАЦИЈА ИЗ МАЂАРСКЕ-ПУМПЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ПОПЛАВА, ЈЕДНА ИСПОРУЧЕНА И ПАЛАНЦИ

Влада Мађарске донирала је Влади Србије 274.000 ЕУР за куповину осам пумпи за превенцију поплава (шест мобилних и две стабилне пумпе), аамбасадор те земље у Србији Атила Пинтер присуствовао је на црпној станици Стари Фенек постављању последње од тих пумпи.

– Од осам пумпи купљених из донације коју је пружила Мађарска, пет мобилних пумпи је већ послато у градове као што су Шабац, Смедеревска Паланка, Пожаревац и Kраљево, где ће помоћи да општине најтеже погођене поплавама 2014. године убудуће располажу адекватном заштитом од поплава – истакао је Пинтер.

Помоћник директора Kанцеларије за управљање јавним улагањима Неда Малетић нагласила је важност мађарске донације у превенцији од будућих поплава и изразила захвалност мађарској Влади и народу на несебичној помоћи.

Из донације Мађарске Владе у вредности од близу 247.000 ЕУР купљено је осам пумпи које су распоређене на следећим локацијма: ВД Западна Морава – Kраљево, ВД Сава – Шабац, АД Водопривреда Пожаревац, Југокоп Подриње – Шабац и АД Водопривреда Смедеревска Паланка, као и црпне станице Галовица на Новом Београду и Стари Фенек у Бољевцима где је пумпа из 1911. мађарске производње замењена новом.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/donacija-iz-madjarske-pumpe-za-prevenciju-poplava-jedna-isporucena-i-palanci/