ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ МЕРИДИАН ДОМУ ЗУДРАВЉА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Епидемиолошка ситуација у нашој земљи и даље је веома озбиљна и представља све већи здравствени, али и економски изазов за читаво друштво и државу.

Kада је реч о Подунавском округу, просечно је око 200 новозаражених пацијената, што је својеврсни изазов и за смештајне капацитете, и за нормално функционисање здравственог система.

Дониравши до сада више од 50 милиона динара, компанија Меридиан читаве 2020. године води борбу за помоћ лекарима и медицинском особљу широм Србије.

Зато је у седмици за нама Меридиан обишао и уручио донације Дому здравља Смедеревска Паланка.

У овој установи примарне здравствене заштите свакодневно се обави више од 300 прегледа. Лекари и медицинско особље дословно „не стају од посла“ 15 сати свакога дана, а велики проблем представљају и случајеви заразе лекара и медицинских сестара. – Захваљујемо се компанији Меридиан на донацији која нам у овом тренутку заиста много значи. Свакодневно прегледамо више од 300 пацијената, ситуација је алармантна, а посебан је проблем што веома дуго траје. Због тога је важно је да постоји подршка у овим тешким и изазовним данима за здравствени систем Србије -– рекао је Др мед. Милан С. Матејић, директор Дома здравља Смедеревска Паланка.

Пажљиво пратећи ситуацију, компанија Меридиан још једном је хитно реаговала и њени запослени обишли су ову здравствену установу и том приликом донирали неопходни медицински материјал и друге потрепштине.

У оквиру великог програма подршке локалним заједницама, Меридианбет је до сада новчано и технички подржао здравствене установе у више од 60 градова и општина Србије.

Фото: Промо

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/donacija-kompanije-meridian-domu-zudravlja-u-smederevskoj-palanci/