ДОЗВОЉЕНО КРЕТАЊЕ ДЕЦЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ И АУТИЗМОМ У ВРЕМЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

Влада Републике Србије усвојила је допуну Уредбе о мерама за време ванредног стања на основу које је кретање у време забране дозвољено деци са развојним сметњама и аутизмом, искључиво у пратњи једне одрасле особе (једног родитеља или старатеља) највише до 200 м удаљености од места пребивалишта, односно боравишта. За разлику од претходне мере, неће бити временског ограничења.

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је одлука која је саопштена током  редовне конференције за штампу,  да ће деца са аутизмом моћи да излазе напоље од 18 до 20 сати, промењена.

Деца са аутизмом моћи ће да излазе у шетњу у било које време. Испрва је донета одлука да могу да излазе с родитељима од 18 до 20 сати, али по новој одлуци могу да излазе када год хоће, наравно уз све мере опреза о којима ће родитељи водити рачуна, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dozvoljeno-kretanje-dece-sa-smetnjama-u-razvoju-i-autizmom-u-vreme-policijskog-casa/