Početna » ДР АЛЕКСАНДАР ЈАНКОВИЋ (1940-2024)

ДР АЛЕКСАНДАР ЈАНКОВИЋ (1940-2024)

Др Александар Јанковић, лекар специјалиста анестезиоло,г је рођен 1940. Цео свој радни век је провео запослен у градској општој болници ,касније општој болници Стефан Високи као анестезиолог.

од Паланка данас
0 Коментар

Био је први образовани специјалиста те струке у нашој кући,сколован на Медицинском факултету у Београду. Оснивач је Службе анестезиологије реанимације и интензивне терапије, која постоји од 1973. Последњу деценију рада је био помоћник директора болнице.Др Јанковић је уводио савремене методе медицинског рада у овој одговорној струци.Едуковао је и одшколовао неколико генерација анестезиолога,допринео афирмацији струке и уградио професију у носеће стубове медицинског збрињавања и организације лечења хиљада пацијената.

Запамћен као врхунски професионалац,педантан у послу,добар учитељ, одговоран према пацијентима,колегама и свим сарадницима.

Др Ацу Јанковића памтићемо као родоначелника медицинске анестезиолошке струке у нашој установи,одговорног стручњака, старијег колегу на кога су сви сарадници могли да рачунају у сложеним временима кроз које су наше друштво, наша болница и медицинска професија пролазили крајем прошлог века.
Др Александар Јанковић биће сахрањен 9. фебруара у 13 часова на Старом гробљу у Смедеревској Паланци.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept