ДР МАТЕЈИЋ НАЈАВИО ПРОШИРЕЊЕ КАПАЦИТЕТА КОВИД АМБУЛАНТЕ И ПОСТАВЉАЊЕ ШАТОРА ЗА ЧЕКАОНИЦУ

На 4. седници Општинског штаба за ванредне ситуације, анализирана је актуелна епидемијска ситуација у вези са коронавирусом на подручју Смедеревске Паланке, која је оцењена као сложена са тенденцијом преласка у ванредну.

За период од 1. до 20. септембра у нашој општини на Kовид-19 позитивно је тестирано 768 особа и из тог разлога амбуланта Паланачког дома здравља на Kолонији прошириће своје капицитете, а од сутра ће 5 лекара радити са пацијентима који имају симптоме коронавируса, рекао је између осталог др Милан Матејић вд директора Дома здравља у Паланци.

 

Такође, др Матејић је најавио да ће испред објекта амбуланте на Колонији бити постављен шатор, због великих гужви које се стварају, како би пацијенти имали где да сачекају преглед. Тако је у Ковид амбуланти Дома здравља Смедеревској Паланци, током јучерашњег дана обављено 277 прегледа, од тог броја 104 прва и 173 контролна.

Тестирано је 88 одраслих особа, са симптомима који могу указати на коронавирус и на лични захтев, антигенским тестовима, а од тог броја позитивних је било 41.

У Дечијем и Школском диспанзеру Дома здравља тестирано је 26, а позитиван тест је имало 13 детета.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dr-matejic-najavio-prosirenje-kapaciteta-kovid-ambulante-i-postavljanje-satora-za-cekaonicu/