„ДР ШУСТЕР“ НА РЕПЕРТОАРУ ПОЗОРИШТА У ПАЛАНЦИ 28. ФЕБРУАРА

У петак 28. фебруара од 20 часова, у Градском позоришту у Смедеревској Паланци биће приказана представа „Др Шустер“, позоришта Креативни хаос из Смедерева.

Драма Душана Ковачевића „Др Шустер“ враћа гледаоца у време деведестих година 20.века, „време слома“, друштвеног, моралног, културолошког. Прича о нестанку идеје света чији темељи су грађени на  честитиости, поштењу, марљивости, врлини. Начин на који главни јунаци граде односе, размишљају о будућности, егзистира на граници апсурда. Снови, жеље, сећања и суштински важне, а неостварене тежње, граде ликове који покушавају да преживе у свету који изгубивши ослоноц као да лебди у међупростору надреалног и збиље. Наизглед комичне ситуације имају тон дубоке трагике, а чињеница да трагови тог времена постоје и данас, само појачава утисак. Како се главни јунаци носе са свакодневицом,  да ли бирају сан или јаву ради лакшег преживљавања, и где их тај одабир на крају одводи, покушава да нам одговори ова изведба.

Играју: Иван Бајчић, Невена Мартић, Урош Павловић, Алекса Вујовић, Стефан Николић, Јелена Стевановић, Реља Стојановић, Марија Наранџић.
Режија: Невена Ракочевић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dr-suster-na-repertoaru-pozorista-u-palanci-28-februara/