Početna » ДРУГА НАГРАДА У ИЗАЗОВУ „ТРЧИМ ЗА ШКОЛУ“ ЗА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

ДРУГА НАГРАДА У ИЗАЗОВУ „ТРЧИМ ЗА ШКОЛУ“ ЗА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

од Паланка данас
0 Коментар
Завршен је изазов „Трчим за школу“ у којем су сви учесници путем TreninGo мобилне апликације бирали школе којима су донирали претрчане километре и тако помогли да освоје вредне награде у виду спортске опреме и реквизита за унапређење наставе физичког васпитања.

Изазов је завршен 31. октобра 2022. у 17 часова, а учесници широм Србије показали су велико интересовање, па је укупно претрчано преко 100 638 километара.
Према подацима на сајту Европска недеља спорта, највише километара је сакупљено за Гимназију Смедерево која је освојила прво место са 28241.91 km. На другом месту је OШ „Oлга Милошевић” из Смедеревске Паланке са 22347.09 km, док је ТШ „Раде Металац” из Лесковца са 22094.22 km заузела треће место.
Прве три школе са највише сакупљених километара освојиће награде од стране Европске уније – спортску опрему и реквизите у вредности од 300.000 РСД за прво место, 200.000 РСД за друго место и 100.000 РСД за треће место.
TreninGo изазов „Трчим за школу” организовали су Олимпијски комитет Србије, Министарство омладине и спорта, Савез за школски спорт Србије и ЕУ Делегација у Србији, уз помоћ програма Европске уније Еразмус Плус.
Хвала свима који су показали солидарност у овој акцији и омогућили нам да сабирањем свих наших пређених километара освојимо вредну награду. Ваша добра воља и спортско срце су нам помогли да остваримо свој циљ!

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept