Početna » ДРУГО МЕСТО НА ИКТ ФИЛМ ФЕСТУ ЗА ОСНОВЦЕ ОЛГЕ И ФИЛМ „ЧУЈЕШ ЛИ МЕ“

ДРУГО МЕСТО НА ИКТ ФИЛМ ФЕСТУ ЗА ОСНОВЦЕ ОЛГЕ И ФИЛМ „ЧУЈЕШ ЛИ МЕ“

од Паланка данас
0 Коментар

На другом међународном фестивалу дечијег и омладинског филма ИКТ ФИЛМ ФЕСТ који је одржан у Новом Пазару, а у конкуренцији од 48 остварења из 9 земаља, ученици ОШ „Олга Милошевић” са филмом „Чујеш ли ме?“ освојили су друго место.

Циљ фестивала је да путем савремених дигиталних технологија покрене децу и младе из Србије, региона и дијаспоре на стварање кратког играног или документарног филма. У основи идеје је дигитално-уметничка писменост.

Током три фестивалска дана приказани су такмичарски филмови, организоване бројне радионице, разговори са познатим ауторима из области филма. На фестивалу је приказан и награђивани филм „Страхиња Бановић“ редитеља Стефана Арсенијевића као и филм „Лето када сам научила да летим“.

Жири су чинили редитељ Стефан Арсенијевић, глумац Вахид Џанковић и књижевница Јасминка Петровић, ауторка романа „Лето када сам научила да летим“. Фестивал су подржали Министарство просвете, науке и технолошког развоја и град Нови Пазар. Филм „Чујеш ли ме?“ реализован је у оквиру наставе грађанског васпитања.

У реализацији су учествовали ученици петог и шестог разреда под менторством наставнице Милице Аврамовић. У главним улогама су Огњен Вукосављевић (шести разред) и Анђелија Милошевић (пети разред). Филм има за циљ да скрене пажњу шире јавности, родитеља, наставника, деце, свих оних који на директан или индиректан начин учествују у одрастању детета, на значај психолошке добробити, менталног и емоционалног здравља деце и ученика.

Значај комуникације, емпатичности, толеранције и поштовања, укључености у друштвене односе, лепе речи и говор пун разумевања, само су неке од ствари које су потребне за здрав психолошки, социјални и емоционални развој. „Чујеш ли ме“ је критика вршњачког и вербалног насиља које је све присутније међу ученицима, скретање пажње на поштовање права и потреба других и дечије виђење моћи коју љубав и лепа реч имају над увредама.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept