четвртак, јун 20, 2024
Početna » ДРУШТВЕНО КОРИСНИ И ХУМАНИТАРНИ РАД: Један од начина кажњавања у школама

ДРУШТВЕНО КОРИСНИ И ХУМАНИТАРНИ РАД: Један од начина кажњавања у школама

Постоје различите врсте прекршаја у школама, стога постоје и различите санкције за неприлично понашање ученика. Једна од нових казни огледа се у друштвено-корисном и хуманитарном раду.

од Паланка данас
0 Коментар

Друштвено корисни и хуманитарни рад званично је постао једна од начина кажњавања у школама. Да ли је та врста васпитне мере у школама заправо корисна за ђаке и колико ће допринети побољшању њиховог понашања?Педагошкиња Елвира Стефановић наглашава да се деца у школи не могу васпитати само кажњавањем и награђивањем већ је потребно и предузети одређене мере, као што је друштвено-користан рад.

„Та мера мора бити природна последица, дакле када дате детету такву меру која је природна последица његовог поступка само тада ће схватити и разумети и неки од њих су са уживањем кречили натписе које су сами исписали јер они тако лепо схвате да је то што су прво урадили погрешно, а ово сада што су исправили да су ‘поправили'“, напомиње Стефановић.

Елвира каже да се те мере примењују ван наставе, пре и после часова или суботом, како им се не би ускраћивало право на образовање.

„Имамо разне мере, учествовање у припремању простора школе за неке културне и спортске манифестације, друштвено користан рад, укључивање у неке акције на нивоу града и та пракса хуманитарног рада је код нас онако доста, не само као мера него уопште као принцип у животу некако верујем да у нашем друштву није довољно заступљен“, рекла је Стефановић.

Ђаци током обављања друштевено-корисног или хуманиторног рада имају и ментора. Његова је улога да освести важност испуњавања тог задатка.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept