Početna » ДРЖАВА ДАЈЕ ПО 300.000 ЕВРА Ево ко може ДА СЕ ПРИЈАВИ јер развија се ОВА ГРАНА ПРИВРЕДЕ

ДРЖАВА ДАЈЕ ПО 300.000 ЕВРА Ево ко може ДА СЕ ПРИЈАВИ јер развија се ОВА ГРАНА ПРИВРЕДЕ

Због великог интересовања за инвестиције у бањски, планински и сеоски туризам у Србији, средства намењена за овај вид инвестиција у оквиру ИПАРД 3 програма су знатно увећана у односу на претходне конкурсе. Буџет за 2024. годину сада износи 5.129.608.000,39 динара.

од Паланка данас
0 Коментар

Могућност да конкуришу имаће физичка и правна лица. Бесповратна средства за развој руралног туризма у оквиру ИПАРД програма су до 75% од вредности инвестиције. Максимални износ ИПАРД подстицаја је 300.000 евра по пројекту. Један корисник може да добије максимално 600.000 евра укупно у току трајања ИПАРД 3 програма.Корисници ИПАРД подстицаја имају право на авансну исплату у висини до 50% од одобрених бесповратних средстава. Захтев за авансну исплату подноси се након добијања решења о одобравању пројекта уз гаранцију банке.

Наредни позив очекује се крајем лета ове године. Обзиром да се уз захтев за одобравање ИПАРД подстицаја предаје и документација везана за изградњу објеката (пројектна документација, грађевинска дозвола…) и да приликом рангирања предност имају захтеви који су раније предати, препорука је да се већ сада крене са припремом пројеката за Меру 7 како би се обезбедила сва неопходна документација и пријава буде предата на време.

Уколико је предата документација комплетна и у складу са ИПАРД захтевима омогућиће се бржи процес административне обраде и добијање решења о одобрењу ИПАРД субвенција за рурални туризам.

Када има више пријава него расположивих средстава тада се врши бодовање и рангирање корисника у складу са дефинисаним критеријумима. У циљу остваривања што већег броја бодова , од великог су значаја препоруке искусних ИПАРД консултаната.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept