ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТ ОД 11. ДО 16. СЕПТЕМБРА У СМЕДЕРЕВУ

Треће издање Међународног филмског фестивала Дунав Филм Фест, планирано од 14. до 19. августа у Смедереву, биће одложено за септембар 2020. године услед ситуације изазване епидемијом вируса ЦОВИД-19.

Ове, као и претходних година, Дунав Филм Фест ће премијерно приказати најзначајнија остварења подунавске кинематографије. Публика ће под ведрим небом поново моћи да ужива у више од тридесет филмских остварења подељених у три програмске целине на три атрактивне локације у Смедереву, у периоду од 11. до 16. септембра 2020. године.

Треће издање фестивала обележиће запажена остварења великих фестивала, награђивани и филмови признатих редитеља, као и филмови младих аутора чије каријере су тек на почетку. Ове године фестивал је такмичарског карактера и жири фестивала чиниће релевантни филмски радници који ће доделити награду „Дунавска лађа“, за најбољи филм у такмичарској селекцији. Прошлогодишњи жири фестивала чинили су Радивоје Буквић, Нивес Иванковић, Јанко Воларић Поповић, док ће овогодишњи жири бити накнадно објављен.

Да подсетимо, награда за најбољи филм „Дунавска лађа“ на другом издању Дунав Филм Феста 2019. године припала је мађарском филму „Рубен Брандт, Kолекционар“ редитеља, сценаристе и продуцента Милорада Kрстића. Поред Kрстића, наградени су и Kорнелије Порумбоиу за румунски филм „Звиждачи“, Маја Тодоровић и Ана Марија Росси освојиле су Награду за најбољи сценарио за домаће филмско остварење „Ајвар“, док је глумица Хелена Зенгел је добила Награду за најбоље глумачко остварење, за улогу Бени у немачком филмском остварењу „Изван система“.

Током шест фестивалских дана Дунав Филм Фест ће одговорити на различита интересовања публике, пружајући разноврстан програм кроз три програмске целине. Главна локација фестивала и ове године биће Мали град Смедеревске Тврђаве, док ће публика и даље уживати на већ познатим локацијама попут брода Пристан код Дунавског парка и Платоа код Kарађорђевог дуда.

Програм фестивала као и остале информације биће накнадно објављене на сајту Центра за културу Смедерево.

Фото: Центар за културу Смедерево

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dunav-film-fest-od-11-do-16-septembra-u-smederevu/