Početna » ДУЊА И ЛУКА НАЈЧЕШЋА ИМЕНА ДАТА БЕБАМА ОД 2011-2022. ГОДИНЕ. Погледајте која су још имена најпопуларнија

ДУЊА И ЛУКА НАЈЧЕШЋА ИМЕНА ДАТА БЕБАМА ОД 2011-2022. ГОДИНЕ. Погледајте која су још имена најпопуларнија

од Паланка данас
0 Коментар

Најпопуларније женско име у Србији у периоду од 2011-2022 године дато новорођеним бебама било је Дуња, док су дечаци рођени у истом периоду најчешће добијали име Лука показују подаци Републичког завода за статистику објављени данас у публикацији „Најчешћа имена и презимена“.Када су у питању дечаци, популарна су била и имена Лазар (2. место), Стефан (3. место), Никола (4. место) и Алекса (5. место), док су се родитељи девојчица одлучивали најчешће још и за имена Софија (2. место), Милица (3. место), Сара (4. место) и Николина (5. место).

На територији Београда најпопуларнија жеска имена била су Софија (1. место), Дуња (2. место), Лена (3. место), Сара (4. место) и Милица (5. место), док су дечаци најчеђће добијали имена Лука (1. место), Лазар (2. место), Стефан (3. место), Вук (4. место) и Филип (5. место).

На територији Новог Сада родитељи су најчешће девојчицама давали имена Софија (1. место), Милица (2. место), Дуња (3. место), Сара (4. место) и Теодора (5. место), док су се када су дечаци у питању најчешће опредељивали за имена Лука (1. место), Стефан (2. место), Лазар (3. место), Никола (4. место) и Вук (5. место).

На територији Ниша најпопуларнија жеска имена била су Софија (1. место), Дуња (2. место), Лена (3. место), Мила (4. место) и Николина (5. место), док су дечаци најчешће добијали имена Лука (1. место), Василије (2. место), Лазар (3. место), Вук (4. место) и Мијајло (5. место).

Такође, публикација показује да су Драган Јовановић и Јелена Јовановић најчешћа комбинација имена и презимена у Србији.

Извор: ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept