ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ У ЦЕНТРУ ПАЛАНКЕ ПОВОДОМ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ОД ПОЧЕТКА НАТО АГРЕСИЈЕ

На двадесетогодишњицу напада НАТО снага на Савезну Републику Југославију, ОО СУБНОР из Смедеревске Паланке је положила венац на спомен обележје палим борцима у ратовима 1991-1999. у центру Паланке. Венце су положили и чланови породица настрадалих, подружница Патриотске споне и друге борачке и пензионерске организације.

Да се још једном подсетимо, ово је био класичан рат имеђу две стране, а не легална интервенција у сврху заштитите обесправљених над којима су вршени злочини против човечности, како га упорно приказује западна медијска машинерија. Јер, НАТО није имао никакав легитимитет УН-а за такву врсту интервенције. Одлучио је да нападне суверену државу да би подржао терористичку организацију ОВK која је имала за циљ одвајање дела територије која се налази у међународно признатим границама државе која је била члан УН-а. Ма шта неко мислио о било чему из тог периода, ово су чињенице.

И, то је био рат који у којем Србија није изгубила без обзира на све чему је била изложена.Тачно је, изгубљен је велики број живота и претрпљена је велика материјална штета али није доживљен пораз и Kосово није стекло независност као што то јасно потврђује Резолуција 1244 Уједињених нација.Српска се војска часно борила и успела у оном што нико није очекивао. Није била побеђена за три дана, како су планирали натовци. Није била побеђена ни након 78 дана. Нека се то никад не заборави.

И нека се никад не заборави оно што је тада урађено грађанима Србије. Људи са овог простора често лако заборављају и пребрзо опраштају.Заборављајући да треба опростити само онима који опроштај и затраже. Јер не можете опраштати неком ко се не каје због својих поступака.

До тада, треба памтити. И борити се за Србију у миру.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dve-decenije-od-pocetka-nato-agresije/