ДВЕ МЕДАЉЕ ЗА АТЛЕТИЧАРЕ ЈАСЕНИЦЕ НА ОТВОРЕНОМ ПРВЕНСТВУ БЕОГРАДА

У суботу 13.06 у војној академији у организацији АСБ одржано је отворено првенство Београда за пионире/ке. Атлетски клуб „Јасеница“ је представљало 8 такмичара и освојене су 2 медаље.
Бранко Басарић је у својој првој трци на 100 метара препоне освојио 2. место резултатом 15.16 секунди а у трци на 300 метара у конкуренцији 21 такмичара освојио 3. место својим личним рекордом 39.06 секунди.
Маја Вићентијевић је у трци на 80 метара препоне освојила 5. место својим личним рекордом од 12.94 секунди .
Мушка штафета 4×100 мет. у саставу Вукан Сенић, Вељко Петровић, Лука Ђорђевић и Бранко Басарић је освојила 5. место у конкуренцији 10 штафета,
Лука Ђорђевић је скромним резултатом од 4.43 мет. освојио 6. место.
Вукан Сенић коме је ово било прво такмичење, у дисциплини 60 метара резултатом 8.47 секунди се пласирао у Б финале и у тој трци заузео 4. место временом 8.51 секунда.
Остале три такмичарке у појединачним дисциплинама су оствариле скромне резултате.
Женска штафета у саставу Јелена Здравковић,Сандра Басарић,Ема Стајић и Маја Вићентијевић су добро трчале и водиле у својој 2. групи али су направиле грешку у примопредаји штафете и завршиле скромним пласманом.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dve-medalje-za-atleticare-jasenice-na-otvorenom-prvenstvu-beograda/