ЕХО – ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЗА ИНТЕРКУЛТУРАЛНИ КУТАК

У понедељак, 7. јуна 2021. године у Новом Саду, потисан је уговор између Екуменске хуманитарне организације (ЕХО) и Основне школе „Олга Милошевић“, о грантовима за реализацију пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији 2021-2022“, коме су присуствовали Дарко Димитријевић, директор школе и Биљана Живковић, педагог.

Школа је претходних година учествовала у великом броју пројеката који су имали за циљ развој и неговање интеркултуралности, као и подизање нивоа свести о постојању различитих националности и њихових особености. Управо из тог разлога јавила се потреба за организацијом простора у коме би се периодично смењивале поставке у вези са различитим народима, њиховом културом, историјом и данашњим обележјима. Својим пројектом школа је осмислила формирање интеркултуралног кутка. Сталним поставкама у познатом школском простору омогућила би се и обезбедила континуирана едукација ученика и запослених о овој теми, а смењивање поставки обогатило би живот и рад школе кроз часове одељењских заједница, грађанског васпитања и веронауке. У плану је и укључивање заинтересованих родитеља и суграђана, који би своје породично наслеђе уступали школи на одређени период. У плану је и сарадња са Народним музејем и Архивом.
Екуменска хуманитарна организација, као организација која се већ дуги низ година бави подршком пројектима који доприносе изградњи праведног друштва у коме се поштују различитости, препознала је наше потребе и одлучила да нас финансијски подржи и оснажи, на чему им се искрено захваљујемо.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/eho-potpisivanje-ugovora-za-interkulturalni-kutak/