Početna » „Електропривреда Србије“ од данас снабдева привреду по нижим ценама

„Електропривреда Србије“ од данас снабдева привреду по нижим ценама

од Паланка данас
0 Коментар

Цене електричне енергије за привреду од данас ће бити ниже за око 20 одсто, односно значајно ниже од до сада ограничене цене од 119,67 евра по мегават-сату – рекао је Душан Живковић, в. д. генералног директора ЕПС АД.– У процесу преговарања са сваким појединачним купцем цена је формирана на основу више фактора, као што су укупна потрошња, дијаграм потрошње, као и прилике на тржишту. Током преговарања, „Електропривреда Србије“ нуди више опција уговарања цена, периода снабдевања, па и могућност усклађивања цена електричне енергије са тржишним кретањима током уговореног периода снабдевања, које купци могу одабрати у складу са својим потребама – појаснио је Живковић.

Како пише Данас, ЕПС је, током кризе када су цене на берзама биле астрономски високе и ишле и до 260 евра по мегават-сату, заједнички са Владом Србије и ресорним министарством, ограничавањем цена струје заштитио привреду од екстремних скокова цена енергената у целом свету.

– Завршетак енергетске кризе на тржишту електричне енергије у Европи проузроковао је пад цена електричне енергије на референтним берзама и коначну стабилизацију велепродајних цена и због тога је престала потреба за ограничавањем малопродајних цена на тржишту у Републици Србији – рекао је први човек ЕПС-а.

Он је поновио да цена електричне енергије за домаћинства остаје иста и да неће бити поскупљења ове године.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept