Početna » ЕМИЛИЈА МАРИНКОВИЋ ЈЕ БИЛА ПОЛАЗНИЦА ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА

ЕМИЛИЈА МАРИНКОВИЋ ЈЕ БИЛА ПОЛАЗНИЦА ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА

 

Ученица ОШ „Олга Милошевић”, Емилија Маринковић, била је полазница Летње школе Заштитника грађана која се реализује у оквиру пројекта „Деца деци – упознај своја права“, која је одржана у септембру 2022. године у Новом Саду.

Пројекат „Деца деци–упознај своја права“ доприноси бољој примени концепта дечјих права, као и бољој промоцији и већем укључивању деце у доношење одлука, као једног од четири кључна принципа Конвенције Уједињених нација о правима детета.

Пројекат, за који је Бугарска издвојила бесповратна средства, организује се под покровитељством Заштитника грађана. Све активности спроводе се путем Панела младих саветника Заштитника грађана, првог саветодавног тела у Србији које чине деца узраста од 12 до 18 година.

У оквиру пројекта реализују су обуке чланова Панела младих саветника о правима детета и вишедневна Летња школа на исту тему, али су и израђени бројни промотивни и информативни материјали о дечјим правима, Конвенцији УН о правима детета и о Панелу младих саветника Заштитника грађана.

Емилија је имала прилику да кроз многобројне радионице стекне нова знања и вештине, које већ у многобројним активностима Ученичког парламента дели са својим вршњацима и преноси млађим генерацијама.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept