ЕНЕРГЕТСКИ ЗАШТИЋЕНИ КУПЦИ

Уредбом о енергетски заштићеном купцу која је ступила на снагу крајем прошле године , биће умањени рачуни за електричну енергију породицама које остварују право на дечји додатак. 

Према новој Уредби сви корисници дечјег додатка који поднесу захтев са пратећом документацијом, без обзира на приходе моћи ће да остваре право на умањење месечног рачуна за утрошену електричну енергију, односно стичу статус енергетски заштићеног купца. Кућни буџет ће на овај начин итекако бити растерећен.

  Осим корисника дечјег додатка, право на  енергетског купца имају и корисници социјалне помоћи али и посебне категорије болесних лица. Посебно треба нагласити да поред ове Уредбе постоји и заштита од обуставе електричне енергије . На кога се то односи?

‘То се односи само на лица која имају сто посто инвалидитета и на болесне особе чије лечење зависи од  директног напајања електричном енергијом. Ту се мисли, на пример на децу која користе пумпице на електрично напајање и слично’.

Захтев се подноси уз решење о примању дечјег додатка или социјалне помоћи уз рачун за утрошену електричну енергију. Родитељски и дечји додатак редовно се исплаћују. Што се тиче јануарског цензуса за дечји додатак, он не сме да пређе 8. 360 динара а код увећаног додатка не би требало да пређе износ од 10.000 динара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/energetski-zasticeni-kupci/