ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПАЛАНЦИ ПОГОРШАНА, ПОВЕЋАН БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА

Како смо сазнали од Николе Ристића директора ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци, епидемиолошка ситуација у нашој општини се погоршала у односу на претходни период.

Броја пацијената и прегледа на Инфективном одељењу ОБ „Стефан Високи“ је повећан тако да је тренутно на болничком лечењу седам пацијената и један пријем је у току тако ће данас бити осам ковид пацијената, од овог броја један пацијент је на респиратору.

Др Ристић је подсетио да је у току и реконструкција болница и да се тренутно ради на замени прозора на делу који је коришћен за смештај ковид пацијената, тако да ће се пронаћи ново решење, уколико буде потребе за смештај већег броја пацијената.

Такође доласком хладнијих дана потребно је определити и чекаоницу за Инфективно одељење, обзиром да су пацијенти до сада чекали напољу, али доласком хладнијег времена мораће да се изместе у затворен простор који ће пружати и могућност држања дистанце. Др Ристић нам је потврдио да ће се ово решити тако што ће ковид пацијенти користити улаз са задње стране болнице, поред нефрологије, где како каже Ристић, може да буде чекаоница за  неких тридесетак пацијената.

Др Ристић апелује на грађане да се придржавају мера заштите, ношења маски и поштовања социјалне дистанце, јер је то једини начин спречавања  ширења  инфекције и оболевања.

-Само одговорним и дисциплинованим понашањем и поштовањем сопственог здравља и здравља других људи, можемо допринети сузбијању ширења корона вируса, наглашава др. Ристић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/epidemioloska-situacija-u-palanci-pogorsana-povecan-broj-pacijenata/

1 comment

    • Mirjana on 29/10/2020 at 22:56

    Kakva je to socijalna distanca valjda fizička distanca ,

Komentari su onemogućeni.