ePodunavlje: DOKAZ: Zvonko Stojković konstantno ne poštuje propise

Tajkunčić Zvonko Stojković koji se ovih dana bacio i u posao snimanja svadbi, krštenja, cirkuskih predstava i ostalih skupova, ima ozbiljan problem, jer je njegova firma u Smederevskoj Palanci odstupila od građevinske dozvole i izgradila više kvadrata kod robne pijace.

Odeljenje za imovinsko-pravne, stambeno-komunalne, građevinske i urbanističke poslove – Odsek za imovinsko – pravne, stambeno – građevinske, urbanističke poslove i za sprovođenje objedinjene procedure Opštinske uprave Opštine Smederevska Palanka, odbilo je zahtev «Palanka Promet» za izmenu pravnosnažnog rešenja o građevinskoj dozvoli zbog izmena gabarita objekta nastalog u toku izgradnje, na uglu ulica Vojvode Stepe i Njegoševe.
„Palanka Promet“ podnela je kroz centralni informacioni sistem Agencije za privredne registre zahtev za izmenu rešenja o građevinskoj dozvoli, zbog izmena gabarita objekta nastalog u toku izgradnje, na uglu ulica Vojvode Stepe i Njegoševe.
Podnosilac zahteva „Palanka Promet“, za izmenu postojeće građevinske dozvole zbog odstupanja u gabaritu objekta nema odgovarajuće pravo na datoj katastarskoj parceli, jer je ugovorom o zakupu zakupio deo navedene parcele u površini od 168,33m2,a povećanjem gabarita objekta zauzeo je površinu od 252,82m2, bez dokaza o pravu na istu.

Da podsetimo, dokumentacija o licitaciji za zakup bivše fabrike nameštaja „20. juli“ nestala je iz arhiva, tako da se ne može sa sigurnošću tvrditi na osnovu čega je čika Zvonko zakupio ovaj objekat na 99 godina za 1.180.000,00 dinara. Ne zna se ni ko je sve učestvovao na licitaciji. To je bitan podatak, kako bi javnost stekla jasan uvid u čudan podatak da ga ovaj objekat košta 993,27 dinara mesečno sa sve PDV-om.
Građevinska inspekcija u Smederevskoj Palanci, krajem januara, naredila je investitoru „Palanka Promet“ doo da u roku od 30 dana pribavi izmenjeno rešenje o građevinskoj dozvoli za rekonstrukciju objekta za konfekcioniranje i prodaju proizvoda životninjskog porekla, u Njegoševoj bb, a iz razloga odstupanja izvedenog objekta od odobrene projekte dokumentacije i rešenja o građevinskoj dozvoli, u pogledu gabarita, što je u suprotnosti sa članom 3. prvobitnog ugovora o zakupu sa JP „Mikulja“.
Možda raspletom ovih događaja dođemo i do famozne Fondacije „Stefan Visoki“, odnosno do odgovora kako se Zvonkova apoteka „Palanka lek“, u ulici Vuka Karadžića, niotkuda našla na parceli u vlasništvu Republike Srbije, na kojoj se nalazi i regionalna Opšta bolnica „Stefan Visoki“.
Nastaviće se…

Izvor: epodunavlje.rs

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/epodunavlje-dokaz-zvonko-stojkovic-konstantno-ne-postuje-propise/