Početna » ЕПС НАГРАДИО ШТЕДИШЕ Рационалним потрошачима струје обрачунато од 20 до 40 одсто ПОПУСТА

ЕПС НАГРАДИО ШТЕДИШЕ Рационалним потрошачима струје обрачунато од 20 до 40 одсто ПОПУСТА

Електропривреда Србије обрачунала је од 20 до 40 одсто попуста домаћинствима која су уштедела потрошњу електричне енергије у новембру 2023. године, а чак 20,1 одсто домаћинстава остварило је највећи попуст, јер су смањили потрошњу за више од 30 процената, објављено је данас на сајту ЕПС-а.

Најзначајније смањење потрошње електричне енергије забележено је у Београду, Новом Саду, Шапцу, Ваљеву, Лозници, Нишу, Смедереву и Крагујевцу.Готово свако друго домаћинство у Србији остварило је уштеду електричну енергију у новембру прошле године, а око 1,63 милиона домаћинстава уштедело је најмање пет одсто електричне енергије у односу на исти месец у претходне две године.

Од 3,34 милиона домаћинстава активних купаца, који су могли да смање потрошњу, њих 48,8 одсто је остварило право на умањење новембарског рачуна.

Попуст од 35 одсто, уз уштеде електричне енергије од 25 до 30 одсто, остварило је 4,2 одсто домаћинстава.

Уштеде од 20 до 25 одсто у новембру, у поређењу са новембром у претходне две године, остварило је 5,2 одсто купаца.

Шест одсто домаћинстава је смањило потрошњу за 15 до 20 одсто и остварило попуст од 25 одсто, док је 13,3 одсто потрошило за пет до 15 одсто мање електричне енергије и тиме остварило попуст од 20 одсто.

Додатни попуст од пет одсто, за купце који су учешће ниже тарифе у месечном обрачуну увећали за најмање пет одсто у односу у на исти месец 2022. године, остварило је 420.315 купаца, што је 13 одсто од укупног броја мерних места.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept