Početna » ЕРАЗМУС+ ПРОЈЕКАТ МОБИЛНОСТИ У АНТАЛИЈИ

ЕРАЗМУС+ ПРОЈЕКАТ МОБИЛНОСТИ У АНТАЛИЈИ

од Паланка данас
0 Коментар

Професори Основне школе „Олга Милошевић“, заједно са професорима из Естоније, похађали су семинар у оквиру Еразмус+ пројекта који је одржан у Анталији од 15. до 21. октобра. СТЕМ подразумева стручно усавршавање професора природних наука, тако да су семинар похађали Јасмина Милићевић, координатор пројекта, Горица Радојевић, професор математике, Љиљана Томић, професор технике и технологије, Слађана Вукосављевић, професор разредне наставе и Стефан Антонијевић, професор биологије.

Првог дана, професори су упознати са тим шта подразумева СТЕМ едукација, који су њени циљеви, који су неопходни инжењерски кораци и зашто је важна интеграција предмета.

Наредних дана, најпре су пратили теоријску наставу, а касније усвојена знања практично применили кроз различите радионице. Користили су технолошке алате и материјале за израду различитих производа која су затражена. Сваки дан био је посвећен одређеној теми. Конструисали су различите производе (израда вертикалног круга од чипса, израда аутомобила од јестивог материјала, израда 3-D модела моста на рачунару, биомимикрија, израда различитих типова ракета итд.).

Осмишљавали су дизајн плана лекције/књигу активности (STEM lesson plans/STEM activity book) у коме су јасно истакли циљеве лекције, исходе које очекују од ученика, као и читав сценарио практичног дела часа. Циљ оваквог начина рада био је поспешивање креативности, сарадње, критичког размишљања, усвајање функционалног знања и практична примена усвојеног знања. Након последњег предавања извршена је евалуација семинара и додељени су сертификати о успешно завршеној обуци.

Хвала колегама што су своја драгоцена искуства поделили са нама. Сарадња наших школа се наставља…

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept