Početna » ЕУ ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ И ТУРИЗАМ – ПОДРШКА ПРИВАТНОМ СЕКТОРУ ЗА ТУРИЗАМ

ЕУ ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ И ТУРИЗАМ – ПОДРШКА ПРИВАТНОМ СЕКТОРУ ЗА ТУРИЗАМ

од Паланка данас
0 Коментар

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ објавио је други позив за доделу бесповратних средстава малим и средњим предузећима у области туризма и угоститељства у Доњем Подунављу и Источној Србији. Пружаоци туристичких и угоститељских услуга из девет општина и градова моћи ће да конкуришу, а на листи су: Смедерево, Пожаревац, Велико Градиште, Голубац, Мајданпек, Kладово, Неготин, Зајечар и Топола.

О овоме већ могли да читате на страницама овог портала, али сада су ту нови износи и датум докле конкурс траје. Наиме, Европска унија је за овај конкурс определила 350.000 евра, а максимални износ појединачног гранта је 10.000 евра. Позив ће бити отворен до 21. октобра 2022.

Основни циљ ове подршке је да се туристичка понуда подигне на виши ниво и прошире капацитети туристичких услуга, што ће допринети и економском снажењу региона и стварању нових пословних перспектива.

Посебан фокус ће бити на подстицају одрживих и зелених идеја и решења, али и промоцији културног наслеђа, традиције и природних лепота. Kрајњи резултат треба да допринесе већем броју туриста који ће дуже времена провести у обиласку региона.

Добитници бесповратних средстава на претходном конкурсу „Kонкурс за бесповратну помоћ за превазилажење последица ЦОВИД-19 пандемије у сектору туризма“ који се такође реализовао у оквиру пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ неће бити у могућности да опет остваре приступ средствима.

Сву потребну конкурсну документацију можете пронаћи на: хттпс://www.еу-за-туризам.рс/еу-подрска-приватном-сектору-у-туризму/

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација.

Напомена: Примећено је да се поједина физичка лица лажно представљају као овлашћени консултанти ГИЗ-а и нуде своје услуге потенцијалним подносиоцима пријава у писању пројеката у замену за одређени новчани износ и/или проценте од добијеног гранта. Из пројкекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ обавештавају све заинтересоване да ГИЗ нема овлашћене консултанте за писање пројеката, а да праве и поуздане информације у вези позива сви заинтересовани могу да добију искључиво преко мејла: tourismgrantserbia@giz.de

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept