Početna » ЕВО ГДЕ ЋЕ ПЕНЗИОНЕРИ ОД 1. ОКТОБРА МОЋИ ДА КУПУЈУ СА ПОПУСТОМ Око 600 компанија спушта цене за најстарије

ЕВО ГДЕ ЋЕ ПЕНЗИОНЕРИ ОД 1. ОКТОБРА МОЋИ ДА КУПУЈУ СА ПОПУСТОМ Око 600 компанија спушта цене за најстарије

Остало је још само неколико дана до тренутка када ће око 900.000 пензионера моћи у великом броју продавница па купују или да користе неке од услуга и то са попустима.

Од 1.октобра почеће да се користе пензионерске картице путем којих је ПИО фонд обезбедио привилеговану куповину за све пензионере који су се пријавили.– Осим показивања великог поштовања и захвалности, желимо да им олакшамо треће доба. За седам дана ћемо имати и велики догађај. Тада креће примена пензионерске картице. И на овај начин показујемо колико се држава бори за наше најстарије грађане и колико желимо да им олакшамо треће доба – казао је Синиша Мали, министар финансија.

Синиша Мали је рекао да је до сада направљен договор са око 600 привредних субјеката.

На листи оних који су, између осталих, понудили попусте су компанија НИС, Аман, Апотека Београд, ЈП Путеви Србије МедиГроуп, домови за старе Акватен и „Свети Трифун“, Очна кућа Алберт Београд и Дијагностички центра Алберт Београд, Специјалне болнице Меркур Врњачка бања, Бања Русанда, Кањижа, Јунаковић Апатин, Гамзиград, Атомске бање, Горња Трепча…

ПИО фонд је водио рачуна о попустима који су битни пензионерима, пошто онима са малим примањима највише требају прехрамбени производи, кућна хемија, медицинска услуга, лекови, суплементи, културне и спортске манифестације, на листи су управо те компаније.

Министар Мали је додао и да пензионере у Србији већ од 1. октобра очекује ванредно повећање пензија од 5,5 одсто, да се од 1. јануара наредне године пензије повећавају за још 14,8 одсто, а да их крајем новембра или почетком децембра очекује и једнократна помоћ од 20.000 динара.

(Дневник)You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept