Početna » ЕВО И СПИСКА ЛОКАЦИЈА ГДЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ НАЛЕПНИЦУ ЗА ТРОТИНЕТ: Као и сва друга лака електрична возила

ЕВО И СПИСКА ЛОКАЦИЈА ГДЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ НАЛЕПНИЦУ ЗА ТРОТИНЕТ: Као и сва друга лака електрична возила

Агенција за безбедност саобраћаја саопштила је данас да је лако електрично возило односно тротинет - моторно возило са најмање два точка, механичким управљачем, без места за седење, чија трајна номинална снага мотора није већа од 0,6 кW и чија највећа конструктивна брзина не прелази 25 километара на сат и чија маса празног возила не прелази 35 килограма.

од Паланка данас
0 Коментар

На основу измена Закона о безбедности саобраћаја, 1. марта је усвојен и Правилник о начину издавања, вођења евиденција, изгледу и начину постављања налепнице за лака електрична возила.

Према Правилнику који је ступио на снагу 5. априла, после 15. јуна 2024. године, у саобраћају на путу могу учествовати само лака електрична возила на којима је постављена налепница.Процедура за регистровање лаког електричног возила подразумева да власник лаког електричног возила попуњава и подноси захтев за издавање налепнице на прописаним обрасцима и предајним местима са листе која је објављена на званичном сајту Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије: https://www.abs.gov.rs/admin/upload/documents/20240409114046-lev-spisak…).

Уз поменути захтев, неопходно је приложити и техничку документацијау која се добија приликом куповине тротинета, како би се утврдили: марка возила, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина и маса празног возила.

Потребна је и фотокопија личне карте или очитана лична карта односно доказ о упису у регистар правних лица за правна лица.

Потребна је и попуњена и потписана изјава на прописаном обрасцу која се преузима на предајним местима, као и доказ о уплаћеној накнади на име издавања налепнице.

Агенција подсећа да су налепнице за тротинете трајне и да не захтевају годишње обнављање, а нова се може идати на захтев власника тротинета, у случају оштећења или уништења.

Додаје се да издавање и постављање налепнице не би требало да траје дуже од 30 минута, а неопходно је и да власник довезе тротинет на лице места.

Све додатне информације о начину подношења захтева, потребној документацији и детаљнијој информацији о предајним местима, можете добити кроз контакт форму путем имејла trotineti@amss-cmv.co.rs, као и путем кол центра АМСС на број 1987.

После 15. јуна 2024. године, у саобраћају на путу могу учествовати само лака електрична возила на којима је постављена налепница у складу са одредбама овог правилника, подсећа се у саопштењу Агенције за безбедност саобраћаја.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept