Početna » ЕВО КАД ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПОМОЋ ОД 25.000 ДИНАРА: Министарка Кисић објаснила ко и како може да аплицира за новац

ЕВО КАД ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПОМОЋ ОД 25.000 ДИНАРА: Министарка Кисић објаснила ко и како може да аплицира за новац

Он је истакла да на сајту Министарства постоји образац помоћу којег се врши пријава.

 


Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић изјавила је да пронаталитетна политика никада није била толико снажна као данас, као ни брига о породици, и навела да ће већ у понедељак на сајту Министарства бити образац и упутства на који начин ће оболели од ретких болести моћи да аплицирају и остваре право на финансијску подршку.Он је истакла да на сајту Министарства постоји образац помоћу којег се врши пријава.

– На порталу ће бити образац и упутства на који начин ће се аплицирати за врсту финансијске подршке и ево већ у наредним данима надамо се да ће оваква врста подршке да се реализује у највећем броју случајева – рекла је Кисић.

Кисић је навела да Министарство има и организациону јединицу чији је рад усмерен ка побољшању квалитета чланова породице са ретким болестима.

 

– Уз директну подршку председника Александра Вучића, држава ће пружити подршку тим људима тако што ће породице имати право на финансијску подршку од 25.000 динара, добиће и ваучере од 35.000 динара за апотеке за суплементе, као и ваучере за рехабилитацију од 50.000 динара – рекла је Кисић гостујући на „Информер ТВ“ и додала да је та подршка породицама од великог значаја.

Три нове помоћи државе

Пре два дана Влада Републике Србије усвојила је 3 нове помоћи државе, које ће исплаћивати оболелима од ретких болести и њиховим породицама. Износи ових нових помоћи држава крећу се од 25.000 до 50.000 динара.

Како пише у том саопштењу, једнократна новчана помоћ породицама са децом и осталима који су оболели од ретких болести биће исплаћено 25.000 динара. Затим свим лицима која су оболела од ретких болести добиће ваучер од 35.000 динара за куповину лекова и медицинских средстава, а у склопу треће новоусвојене помоћи додељиваће се ваучер од 50.000 динара оболелима за рехабилитацију и рекреацију у специјализованим здравственим установама.

Подсетимо, недавно је председник Србије Александар Вучић током пријема представника Удружења родитеља и деце оболелих од ретких болести најавио нову помоћ државе. Како је рекао, и родитељи и деца оболела од ретких болести ће додатну финансијску помоћ коју ће обезбедити држава.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept