Početna » ЕВО КАКО ДА ОВЛАСТИТЕ ДРУГОГ ДА ПОДИЖЕ ВАШУ ПЕНЗИЈУ Пратите ОВЕ КОРАКЕ

ЕВО КАКО ДА ОВЛАСТИТЕ ДРУГОГ ДА ПОДИЖЕ ВАШУ ПЕНЗИЈУ Пратите ОВЕ КОРАКЕ

Многи пензионери тешко се крећу због здравствених проблема, а подизање новца на банкомату им је проблем, због потребних брзих реакција и доброг вида.

од Паланка данас
0 Коментар

Зато им је тешко да самостално подижу пензију, а чекање у редовима за многе није препоручљиво.

Овлашћење друге особе да то уради уместо њих, било би од велике користи, али вечита дилема је како то урадити.У таквим ситуацијама, често се обраћају ПИО Фонду са питањима како овластити другу особу да подиже њихове пензије и какав је поступак за легално овлашћење те особе.

Из Фонда кажу да корисник пензије или новчане накнаде може да овласти пуномоћника да у његово име прима пензију и/или новчану накнаду. Овлашћење се оверава код нотара, а ако не желите да чекате, најавите се унапред.

Пуномоћје мора бити оверено и важи до његовог опозива од стране корисника, или до дана смрти корисника, уколико до опозива не дође.

Уколико корисник хоће да друга особа у његово име прима пензију и (или) новчану накнаду, неопходно је да Фонду ПИО достави пуномоћје оверено искључиво код јавног бележника, односно нотара, као и доказ о пребивалишту пуномоћника, прецизирају из Фонда.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept