Početna » ЕВО КАКО ДО НОВЦА ОД БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА: Важно обавештење за грађане

ЕВО КАКО ДО НОВЦА ОД БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА: Важно обавештење за грађане

Најмања је била 20 пара, а највећа 1.279 динара

Према рачуници, уколико од 2010. године од када је држава у више наврата делила бесплатне акције, тренутно на рачуну имате око 13.000 динара.Како је прошло довољно времена да се заборави, у наставку погледајте како да проверите ваше бесплатне акције, да ли их уопште имате и уколико желите их уновчите.

У бесплатним акцијама на берзи око 6.000 динара

У случају да до сада нисте продали бесплатне акције које је од 2010. године држава делила:

31 акцију Телеком Србија

5 акција НИС-а и

1 акцију Аеродрома „Никола Тесла“

Тренутно цена акције НИС-а на Београдској берзи износи 806 динара, дакле 5 које имате вреде 4.030 динара, док једна акција Аеродрома „Никола Тесла“ кошта 1.900 динара. С’обзиром да акције Телеком Србија нису излистане на берзи, ваш портфолио без дивиденди вреди 5.930 динара.

У дивидендама око 7.000 динара

До сада је било тридесетак исплата дивиденди. Најмања је била 20 пара, а највећа 1.279 динара. Према грубој рачуници од 2012. до данас на основу дивиденди грађани су добили око 7.000 динара.

Исплату за ову годину најавио је НИС, а акционари могу да рачунају на 273,1 динар дивиденде.

Како до новца од бесплатних акција?

Новац од дивиденде грађани могу да подигну на шалтеру предузећа Пошта Србије уз обавезно показивање личне карте. Дакле, све што је потребно јесте лично присуство, лична карта и реченица да хоћете да подигнете новац по основу дивиденде од акција НИС-а.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept