Početna » ЕВО КАКО СЕ ПРАВИЛНО ПИШЕ НОВА ГОДИНА! Сада је право време да научите како се не бисте ОБРУКАЛИ приликом честитања

ЕВО КАКО СЕ ПРАВИЛНО ПИШЕ НОВА ГОДИНА! Сада је право време да научите како се не бисте ОБРУКАЛИ приликом честитања

Многе буни да ли се пише велики или малим словима

од Паланка данас
0 Коментар


Када је у питању правопис, једна од честих недоумица током празника је да ли се пише „Нова година“ или „Нова Година“. Иако многи мисле да се граматика учи у основној школи, у пракси можемо да видимо да и старији, често веома образовани људи, имају проблема и праве ову грешку.Већ 1. јануара ћемо многима упутити честитку, те решавамо ову недоумицу:

Уколико се мисли конкретно на празник, граматички је правилно написати „Нова година“. Велико је само слово „н“, док „г“ пишемо малим словом.

Међутим, у случају да се мисли на целу годину, ону која долази, онда се и једно и друго слово пишу малим, те ћете написати у том случају „нова година“.

Поред тога, многе буни и придев „новогодишњи“, а овде је правило да се пише малим почетним словом, као у случају „новогодишњи празници“.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept