Početna » ЕВО KО И KАKО МОЖЕ ДО НОВИХ 15.000 ДИНАРА ОД ДРЖАВЕ: ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА ОВЕ УСЛОВЕ!

ЕВО KО И KАKО МОЖЕ ДО НОВИХ 15.000 ДИНАРА ОД ДРЖАВЕ: ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА ОВЕ УСЛОВЕ!

Ево све што треба да знате о овим ваучерима за одмор у Србији

од Паланка данас
0 Коментар

Након што је прва овогодишња квота од 100.000 ваучера за субвенционисани одмор подељена и практично планула за два дана у јануару, сада постоји могућност да држава активира нових 100.000! Чекајући одлуку подсећамо на све основне информације о овом програму.Ево све што треба да знате о овим ваучерима за одмор у Србији.

Вредност ваучера првобитно је износила 5.000 динара, а касније и 15.000 динара и наведени износ представља максимални износ средстава, који корисник може једном у току календарске године користити при субвенционисаном коришћењу услуга смештаја у угоститељским објектима, без обзира колика је вредност извршене услуге смештаја.

Ваучер се може користити за услуге смештаја

у угоститељским објектима изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера

у трајању од најмање пет ноћења

Попуњена пријава и пратећа документација подносе се на шалтерима Поште Србије а пријављеним грађанима који су стекли право на ваучер ресорно Министарство туризма и омладине, ваучере доставља преко поште на кућну адресу.

Право на ваучере у Србији имају:

пензионери

незапослена лица, односно корисници посебних новчаних накнада

запослени грађани, чија примања не прелазе 70.000 динара

ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди

пољопривредници

студенти

И По објављивању листе угоститеља на сајту Министарства, потенцијални корисник ваучера врши резервацију. Имајте на уму да корисници морају да поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана односно период од дана подношења пријаве до првог дана коришћења резервисаног аранжмана не може да буде краћи од 30 дана.

ИИ Попуњена пријава, са потребном документацијом, искључиво се подноси преко шалтера ЈП “Пошта Србије“, на територији целе Републике Србије.

ИИИ Пријаву треба попуњавати читко и обавезно је потписати. Уз пријаву потенцијални корисник ваучера обавезно ставља на увид личну карту или пасош, као и потврду угоститеља да је извршена резервација смештаја на његово име.

ИВ Потребно је приложити и оговарајућу потврду о стицању права:

пензионери: оригинал пензијског чека или решење о оствареном праву на пензију

Запослени са примањима која не прелазе 70.000 динара, месечно прилажу оригинал потврде о запослењу и заради исплаћеној у месецу који претходи месецу у коме се подноси пријава, а студенти прилажу оригинал потврде о статусу студента.

Старији од 65 година, који немају пензију прилажу потписану изјаву да не остварују право на пензију, на обрасцу који такође могу да преузму на сајту Поште Србије, док остали нису обавезни да достављају доказ.

Иначе министарство има и телефонску линију за помоћ око пријаве за ваучере.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept