Početna » ЕВО КО ЈЕ НАЈБОГАТИЈИ У РЕГИОНУ Има више пара од Мишковића, Римца и Костића

ЕВО КО ЈЕ НАЈБОГАТИЈИ У РЕГИОНУ Има више пара од Мишковића, Римца и Костића

На овогодишњој листи најбогатијих људи у региону дошло је до промене на врху табеле.

од Паланка данас
0 Коментар

Наиме, на врху пирамиде нашао се Дубравко Гргић, познатији као “Краљ осигурања”.

Одмах иза њега налазе се Мирослав Мишковић, Мате Римац, Миодраг Костић и остали регионални милијардери.

Поменута листа показала је да у региону има чак 20 милијардера, а оно што већину људи занима јесте чиме се они баве и како су зарадили своје богатство. У наставку ћете сазнати чиме се бави најбогатији од њих – Дубравко Гргић.Ко је Дубравко Гргић

Дубравко Гргић је бизнисмен рођен 1958. године у Љубушком, западна Херцеговина. Након завршене основне и средње школе у родном граду, уписао је Правни факултет у Загребу, где је дипломирао за мање од три године.

Каријеру је започео у адвокатској канцеларији свог оца, а током 90-их био је иницијатор оснивања Еурохерц осигурања.

Гргић данас стоји на челу Аграм групе, а његово богатство укључује власништво над вредним некретнинама и деоницама у осигуравајућим кућама.

Дубравко Гргић богатство

Дубравко Гргић је најбогатији човек у региону и водећи деоничар осигуравајућих компанија Аграм група.

Његово богатство, према истраживању Недељника процењује се на чак 3.124.000.000€, односно три милијарде и сто двадесет четири милиона евра.

Чиме се бави компанија Дубравка Гргића

Познато је да Дубравко Гргић носи надимак “Краљ осигурања”, из чега се може закључити да се његова компанија Аграм бави осигурањем. Међутим, поред осигурања, компанија послује и у другим областима као што су:

Технички прегледи,

Лизинг,

Медицина,

Банкарство,

Хотелијерство и туризам,

Градњом,

Трговина аутомобилима итд.

Сама компанија запошљава скоро 5,000 људи. Укупни годишњи приход компаније 2022. године био је преко 800 милиона евра, а укупна имовина преко 2 милијарде евра.

Дубравко Гргић је свој први милион зарадио у Мостару, на почетку рата, оснивањем приватног осигуравајућег друштва које је имало монопол на тржишту током четири године рата.

Након иницијалног успеха у Мостару, Дубравко Гргић је стратешки проширио своје пословање изван локалних граница, диверзификовао своје инвестиције и успоставио темеље за оно што ће постати један од највећих концерна у региону. Ова ширења обухватала су различите секторе, укључујући финансије, некретнине и осигурање, чиме је поставио темеље за своје данашње богатство и утицај.

muskarci.rsPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept