Početna » ЕВО КО СВЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ ДОБИЈА ПАРЕ: Једнократна помоћ корисницима СОЦИЈАЛНЕ ПОМОЋИ, пензионерима ПОВИШИЦА и 20.000 динара, а ту је и ЗНАЧАЈНО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТЕ за једну групу запослених

ЕВО КО СВЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ ДОБИЈА ПАРЕ: Једнократна помоћ корисницима СОЦИЈАЛНЕ ПОМОЋИ, пензионерима ПОВИШИЦА и 20.000 динара, а ту је и ЗНАЧАЈНО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТЕ за једну групу запослених

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће корисници социјалне помоћи добити једнократну помоћ пре краја године, пензионери за неколко дана повишицу пензија, док се за запослене у јавном сектору у скоријем периоду предвиђа значајно, двоцифрено, повећање плата.

од Паланка данас
0 Коментар

Вучић је рекао да ће држава наћи начин да уплати социјалну помоћ, али и да је циљ да у будућности не долази до повећања броја корисника социјалне помоћи.Морамо да сагледамо како да у будућности не долази до повећања корисника социјалне помоћи, јер је некима лакше да то примају па да додатно раде на неким другим пословима. Суштински они не желе да добију неку врсту посла, рекао је Вучић за РТС.

Додао је да се поред помоћи за оне који лошије живе, очекује и скорије повећање плата у јавном сектору.

Што се тиче плата у јавном сектору, доћи ће до значајног повећања плата које ће бити двоцифрено. Ускоро ћемо обавестити јавност о тачним бројкама, рекао је председник.

Осврнуо се и на предстојећа повећања пензија.

За неколико дана пензионери примају повишицу у износу од пет одсто за октобар месец, одмах после тога иде једнократна исплата од 20 000 динара, рекао је Вучић и додао да ће се посебно разматрати како да се помогне људима с мањим пензијама.

Гледаћемо да убрзамо повећање пензија. Од 1. јануара ће бити додатног повећања од 14,8 одсто, што је кумулативно 21,2 одсто, рекао је Вучић.

Како је навео, постоји проблем због тога што део пензионера прима породичне пензије, које суштински то нису.

Углавном су ниже, јер се ради о пензијама у оним делатностима као што је пољоприверда, у којима углавном није уплаћиван стаж, објаснио је Вучић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept