Početna » ЕВО КОЈА ДОКУМЕНТА СУ ПЕНЗИОНЕРИМА ПОТРЕБНА ЗА ЛАКШУ ОТПЛАТУ КРЕДИТА: Саопштене важне информације

ЕВО КОЈА ДОКУМЕНТА СУ ПЕНЗИОНЕРИМА ПОТРЕБНА ЗА ЛАКШУ ОТПЛАТУ КРЕДИТА: Саопштене важне информације

Документација потребна пензионерима за кредит за рефинансирање

од Паланка данас
0 Коментар

Последњих дана учестали су написи о томе како су пензионери добородошла категорија становништва у банкама када је у питање подизање кредита.


Чак су банке подигле, наравно уз одређене услове, старосну границу до које се може исплатити задња рата а то је 80 година, мада има понуда и за оне који су напунили толико година.

Многи су, међутим већ оптерећени кредитима из ранијег доба али им ипак треба додатни новац па остаје опција рефинансирања.

Без обзира на то да ли су запослени, пензионери или паушалци, сви корисници кредита за рефинансирање треба банци да доставе лични идентификациони документ, дакле личну карту или пасош.

Потом, потребна је потврда о остатку дуга који се рефинансира. Уколико се рефинансира неки други банкарски производ, рецимо дуг на име кредитне картице уместо потврде о остатку дуга потребно је доставити уговор о том кредитном производу или извод по рачуну где је наведен број текућег рачуна, а овај документ не односи се на пензионере.

Ево шта све треба пензионери да донесу у банку

Банке које одобравају кредите за рефинансирање пензионерима, на првом месту ће од клијента тражити, поред личног документа, пензиони чек за протекли период, од месец до три месеца.

Уколико пензионер не располаже тиме, биће потребно да банци достави потврду о висини примања са назнаком о износу пензије, коју оверава ПИО фонд.

Пензионери треба да доставе и овлашћење за пренос пензије на текући рачун банке код које желе да се задуже.

На крају, најстарији грађани треба да припреме и извод са рачуна за одређени период, углавном три месеца.

Неке банке нуде потенцијалним клијентима могућност да, уколико не желе да пренесу пензију, доставе административну забрану.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept