Početna » ЕВО КОЈЕ СВЕ ТРОШКОВЕ ЗА БАЊУ ПОКРИВА ПИО ФОНД: Пензионерима није плаћен само смештај, већ и ОВЕ ВАЖНЕ СТАВКЕ

ЕВО КОЈЕ СВЕ ТРОШКОВЕ ЗА БАЊУ ПОКРИВА ПИО ФОНД: Пензионерима није плаћен само смештај, већ и ОВЕ ВАЖНЕ СТАВКЕ

Корисник пензије се на рехабилитацију упућује према исказаној жељи

од Паланка данас
0 Коментар

ПИО фонд је саопштио да је данас објављена прелимирна ранг-листа пензионера који су међу 60.000 пријављених добили бесплатну бању.Жалбе је могуће поднети од 4. до 8. марта, а коначна ранг-листа ће бити објављена 6 дана касније, 14. марта.

Фонд сноси трошкове рехабилитације корисника пензије у трајању од 10 дана у току календарске године, у једној од 25 установа предвиђених Правилником о друштвеном стандарду корисника пензија РФ ПИО, путне трошкове у висини цене аутобуске, односно возне карте ИИ разреда, као и трошкове смештаја и превоза пратиоца корисника који је остварио право на помоћ и негу другог лица и у другим изузетним случајевима.

Корисник пензије се на рехабилитацију упућује према исказаној жељи, у складу са смештајним капацитетима установе, која није контраиндикована његовој медицинској документацији.

Фонд ПИО корисницима обезбеђује комплетан десетодневни боравак у бањи. То значи да је поред услуге смештаја и пуног пансиона, сваком кориснику обезбеђен лекарски преглед приликом пријема са формирањем историје болести, ЕКГ, основне и циљане лабораторијске анализе, редовне лекарске визите сваког радног дана, присуство дежурног лекара после подне, ноћу и нерадним данима, као и све терапијске процедуре из области из којих се пружају услуге – најмање три врсте терапија и издавање отпусне листе.

По објављивању коначне ранг-листе, Фонд ће слати писана обавештења корисницима да су остварили право на рехабилитацију у установи, као и обавештења о списку области из којих се пружа рехабилитација и спецификацији услуга које ће им обавезно бити пружене приликом коришћења рехабилитације. Истовремено, Фонд ће РХ центрима достављати спискове корисника који су остварили право, а у наредном периоду из РХ центара ће позивати кориснике како би са њима договорили термин боравка.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept