Početna » ЕВО НА KОЈЕ ПОПУСТЕ И ПОГОДНОСТИ МОГУ ДА РАЧУНАЈУ KОРИСНИЦИ ПЕНЗИОНЕРСKЕ KАРТИЦЕ: Стижу ЗНАЧАЈНЕ ОЛАKШИЦЕ!

ЕВО НА KОЈЕ ПОПУСТЕ И ПОГОДНОСТИ МОГУ ДА РАЧУНАЈУ KОРИСНИЦИ ПЕНЗИОНЕРСKЕ KАРТИЦЕ: Стижу ЗНАЧАЈНЕ ОЛАKШИЦЕ!

Пријава за пензионерску картицу није орочена, па они који се још нису пријавили, то ће моћи да учине и након активације 1. октобра


Од 1. октобра почиње активирање Пензионерских картица које ће пензионерима омогућити бројне погодности и олакшице приликом куповине или коришћења услуга. Сви који су се до сада пријавили, Пензионерске картице ће моћи да преузму на шалтерима филијала ПИО фонда када добију позив.Право на њих има 1,65 милиона пензионера, а пријаву је до сада поднео готово сваки други. Међу њима и Смиљана Kнежевић (82). Због ниске пензије, картица ће јој, каже, највише служити да уштеди неки динар при куповини у апотеци, али машта и да уз помоћ ње посети неки културни догађај.

„Пошто нисам до сада ишла у позориште и биоскоп, сада бих то радо посетила, јер имам времена. Сама живим у кући, па бих ишла често ако има неки биоскоп или тако нешто“, каже Смиљана.

Из ПИО фонда за Еуронеwс Србија кажу да се у пројекат подршке пензионерима до сада укључило око 400 компанија, али да се и даље ради на ширењу мреже давалаца погодности.

„Споразуме смо потписали са компанијама међу којима су и ДИС, Техноманија, Цептер, Универекспорт, Апотекарска установа „Београд“, Планета спорт и бројне јавне и приватне фирме различитих делатности, као што су спортски центри, институције културе, трговине, туристичке агенције, апотеке, здравствене установе, занатске радње и слично“, кажу у ПИО фонду.

Апотека Београд: Да смањимо терет пензионерима

Позиву Владе одазвала се и градска Апотека Београд. О мотивима такве одлуке за Еуронеwс Србија кажу да увек подржавају социјално усмерене иницијативе, као и да им је жеља да пензионерима који значајан део прихода издвајају на куповину фармацеутских производа, смање терет на буџет.

„Моћи ће да рачунају на попуст од 20 посто за куповину свих производа који произведу наше лабораторије. Ми имамо преко 150 производа. Kада кажем наши производи, ту не мислим на лек, јер се попуст на лек не може дати ни у приватним ни у државним апотекама, већ је то све оно што ми зовемо не-лек, а ту спадају суплементи, витамини, креме“, рекао је за Еуронеwс Србија Никола Прелевић, директор Апотека Београд.

Пријава за пензионерску картицу није орочена, па они који се још нису пријавили, то ће моћи да учине и након активације 1. октобра, а они који ће пензионери постати тек у будућности, онлајн пријаву могу да попуне већ након исплате прве пензије.

Белановић: Важно да се превазиђу поскупљења

Ружица Белановић, председница Градске организације пензионера Београда за Еуронеwс Србија каже да су претходна, али и најављена повећања пензија солидна, али и да поред тога остају пензионери који имају мале пензије.

„Ово повећање ће свакако да им помогне да превазиђу поскупљења која све нас затичу. Пензионерске картице су још једна од погодности које ће помоћи пензионерима. Ми знамо шта су пензионерске картице, већ смо их имали и велики број пензионера је то користио. Сада се ради о напредном систему и већи је број компанија које нуде попусте“, каже она.

Похвалила је нови концепт пензионерских картица, да су сада приступачније за пензинере, док су раније морали да чекају и да воде неку врсту књиговодства јер су попусти од 5. или од 10. у месецу.

„ПИО фонд је водио рачуна о попустима који су битни пензионерима. Пензионерима са малим примањима највише требају прехрамбени производи, кућна хемија, медицинска услуга, лекови, суплементи, културне и спортске манифестације“, навела је она.

Додаје да ће се кроз пензионерске картице повећати платежна моћ, јер ће негде имати попуст од 5 одсто, негде од 10 одсто.

„Осим повећања пензија и пензионерских картица, важно за пензионере је и што добијају бесплатне пакете солидарности, али и бесплатан боравак у РХ центрима“, закључила је она.

 


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept