Početna » ЕВО НА ШТА СУ СВЕ ТРГОВЦИ СПРЕМНИ Након што прочитате којим се све ТРИКОВИМА служе, бићете срећни и живу главу из радње да извучете! Новца ћете свакако ПОТРОШИТИ више него што сте ПЛАНИРАЛИ

ЕВО НА ШТА СУ СВЕ ТРГОВЦИ СПРЕМНИ Након што прочитате којим се све ТРИКОВИМА служе, бићете срећни и живу главу из радње да извучете! Новца ћете свакако ПОТРОШИТИ више него што сте ПЛАНИРАЛИ

Када следећи пут кренете у куповину намирница, можда ћете пожелети да пажљивије погледате распоред у супермаркету.

од Паланка данас
0 Коментар

Према стручњаку за архитектуру и дизајн, свака полица и пролаз у супермаркету пажљиво су осмишљени како би вас навели да потрошите више новца.Ривс Конели, који је студирао архитектонски дизајн на Прат институту, је изјавио да „количина размишљања која се улаже у дизајн продавница, са психолошког и маркетиншког становишта, је апсолутно дивља“.

Воће и поврће на улазу „пере“ савест

Ривс објашњава да постоји специфичан разлог због којег се воће и поврће често налазе на улазу у продавницу.

Он тврди да продавнице намирница постављају одељење са свежим производима баш на улазу како бисте прво узели воће и поврће, а онда се надају да ћете се мање осећати кривим када касније узмете нездраву храну.

Тактика с млеком и јајима; нису случајно на крају 

Ривс истиче да постоји разлог због којег су млеко и јаја ретко смештени на крају у супермаркету.

Можда сте приметили да су основни производи попут млека и јаја намерно смештени на самом крају продавнице како бисте били приморани да прођете кроз друге пролазе да бисте дошли до њих. Такође, на крајевима пролаза ће бити пуно нездравих опција попут грицкалица и газираних пића како бисте наишли на њих док идете ка основним производима, открива овај стручњак.

Слаткиши у висини деце

Овај дипломирани архитекта тврди да се супермаркети често фокусирају на децу приликом постављања производа.

– Још један начин да вас наведу да потрошите више новца је постављање полице са житарицама тако да су шећерне житарице и слаткиши у висини очију детета, како би били склонији да узму једну од њих, док су здравије опције постављене високо – тврди стручњак, пише Сан.

Испланиран излаз –  каса не може да се заобиђе

Можда сте приметили да је једини начин да дођете до излаза често да неугодно прођете кроз касе. Ривсово објашњење је врло логично: „То је како би вас спречили да изађете без куповине“.

Ротирање производа

Он истиче да продавнице веома добро знају да ове тактике постају мање ефикасне након неколико посета, па често померају производе на различите просторе како би вас дезоријентисале.

Колица за куповину порасла

Како би повећали продају, неке продавнице су удвостручиле величину колица за куповину у последњој деценији, јер је истраживање показало да удвостручење величине резултује повећањем продаје од чак 40 одсто.

Срећна републикаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept