Početna » ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ СА ПЕНЗИЈОМ АКО ОДЛУЧИТЕ ДА ОДЕТЕ У СТАРАЧКИ ДОМ: ПИО фонд дао одговор

ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ СА ПЕНЗИЈОМ АКО ОДЛУЧИТЕ ДА ОДЕТЕ У СТАРАЧКИ ДОМ: ПИО фонд дао одговор

Сада су се поново огласили са информацијама које се тичу одласка у старачки дом и подизања своје пензије

од Паланка данас
0 Коментар

ПИО фонд је јуче објавио да је потписан важан споразум између Србије и Аустралије, па детаљно објаснили колико то значи нашим најстаријима.Сада су се поново огласили са информацијама које се тичу одласка у старачки дом и подизања своје пензије.
Ако сте се одлучили, или сте из здравствених разлога приморани, да користите неки од домова за смештај старијих лица, претходно ћете се вероватно запитати и како ћете подизати и користити своју пензију.

Тако је и један читалац из Житишта изнео своје дилеме.

Он би са својом породицом, како истиче, доплаћивао разлику у цени смештаја.

Ако је пензионер смештен у дом за стара лица, без обзира да ли је у питању државни или приватни дом, Фонд може на рачун те установе да уплаћује пензију, при чему не постоје никакви трошкови исплате, одговарају из Фонда ПИО.

Да би се извршила промена за уплату пензије, потребно је да поднесе Захтев за исплату пензије – филијала, уз који се прилаже уговор о смештају у дом за стара лица, као и потврду банке о сагласности за промену уколико пензију прима преко текућег рачуна.

Документацију Фонду може доставити и установа уз сагласност пензионера.

У сваком случају, пензионеру остаје и даље могућност да сам подиже своју пензију или да то чини лице које он овласти. све зависи од здравствених и других животних околности.

Да подсетимо, већ су кренуле исплате пензије за јануар, а неким грађанима ће новац тек лећи на рачуне.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept