Početna » ЕВО ШТА ЈЕ УБИЦА ИЗ МАЛОГ ОРАШЈА И ДУБОНЕ ИЗЈАВИО НА ПРВОМ САСЛУШАЊУ

ЕВО ШТА ЈЕ УБИЦА ИЗ МАЛОГ ОРАШЈА И ДУБОНЕ ИЗЈАВИО НА ПРВОМ САСЛУШАЊУ

од Паланка данас
0 Коментар

У Вишем јавном тужилаштву у Смедереву данас је саслушан У.Б. (2002. годиште), због сумње да је извршио кривична дела Тешко убиство из чл. 114 ст. 1 тач. 2 и 11 КЗ, Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348 ст. 4 у вези ст. 3,2 и 1 КЗ, Отмица из чл. 134 ст. 2 КЗ и Неовлашћено коришћење туђег возила из чл. 213 КЗ.Осумњиченом У.Б. се ставља на терет да је дана 04.05.2023. године, у касним вечерњим сатима и у току ноћи, на територији Смедерева и  Младеновца, хицима из аутоматског оружја, лишио живота 8 лица, а покушао да лиши живота још укупно 12 лица, а приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бекства са лица места, најпре неовлашћено користио туђе моторно возило, а потом у близини наплатне рампе „Мали Пожаревац“ претио бомбом таксисти и путници у такси возилу, која је била у другом стању, те  на такав начин принудио возача такси возила да га одвезе до села на територији општине Крагујевац, где је осумњичени у току преподневних часова дана 05.05.2023. године и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака.

У одбрани коју је данас на саслушању изнео, осумњичени је признао извршење кривичних дела наводећи, између осталог, да је употребом аутоматске пушке и пиштоља на три локације на територији Смедерева и Младеновца – у Малом Орашју и Дубони, пуцао на више лица која су се налазила у групи, а која није познавао, да би заплашио становништво наведених насељених места.

Након саслушања, Више јавно тужилаштво у Смедереву је ставило предлог да се осумњиченом одреди притвор из свих законских разлога, који  предлог је судија за претходни поступак Вишег суда у Смедереву прихватио и одредио му притвор, будући да постоје околности које указују на опасност од бекства осумњиченог, особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке чије испитивање предстоји у истрази, затим јер постоје особите околности да ће поновити кривично дело обзиром на испољену нарочиту упорност у извршењу кривичног дела, те да постоје околности које указују на узнемирење јавности обзиром да је предузетим радњама, дан након догађаја од 3.5.2023. године, код сваког грађанина Републике Србије додатно изазвао и развио осећај личног страха, неспокојства и несигурности.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept