ЕВРОПСКА ЈЕЗИЧКА ОЗНАКА ЗА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Фондација Темпус доделила је по први пут Европску језичку ознаку за најиновативније и најкреативније пројекте из области наставе и учења језика. На церемонији одржаној у Информативном центру на Теразијама 39 у Београду, додељено је 11 ознака, као и 19 похвалница.

Међу добитницама је и пројекат Dare to Be Different – наставнице енглеског језика Јасмине Милићевић из ОШ Олга Милошевић, Смедеревска Паланка.

Европска језичка ознака је признање чији је циљ да истакне и награди иновативне и креативне иницијативе у области наставе и учења језика. Она служи и као подстицај за представљање и ширење резултата ових иницијатива и за промовисање унапређења језичких вештина у широј јавности. Добитници ове ознаке добијају сертификат који потписују европски комесар за образовање, културу, омладину и спорт и министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Европска језичка ознака у Европи постоји од 1999. године, а од 2014. је део највећег европског образовног програма – Еразмус+. Од ове године, за Европску језичку ознаку су могли да конкуришу и установе и појединци из Србије, а пројекти који су били у конкуренцији за ознаку морали су да обухватају један од језика који се учи у школама: енглески, немачки, француски, руски, шпански или италијански.

Додела Европске језичке ознаке била је део великог броја активности поводом обележавања Европског дана језика, 26. септембра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/evropska-jezicka-oznaka-za-os-olga-milosevic/