ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА ОБЕЛЕЖЕН У ОШ ХИМ

Савет Европе је 2001. године прогласио 26. септембар за Европски дан језика. Овај дан обележава се са циљем да се људи широм Европе заинтересују и охрабре да уче стране језике, побољшају међусобну комуникацију и разумевање и истовремено, упознају се са богатом језичком и културном разноликошћу Европе.

У жељи да се и ОШ „Херој Иван Мукер“ придружи овом покрету и да свој допринос, сваке године на пригодан начин обележавамо овај дан. Часови српског, енглеског и немачког језика посвећени су овом значајном датуму па су тако ученици писали реч „здравље“ на разним језицима, лепили стикере на таблу, читали реченицу (Разговарај са мном) на страним језицима и погађали о ком језику је реч. Ученици су се подсетили историјског настанка, територијалног ширења и значаја учења језика.
На овај начин се код ученика развија жеља за учењем језика, као и свест у међукултуролошком разумевању и уважавању.
У подручној школи у Баничини, на часовима енглеског, немачког и српског језика реализован је квиз у коме су учествовали ученици шестог и седмог разреда. Кроз питања нашег квиза могли смо сви да обновимо знање, да нешто научимо, да се забавимо и промовишемо богатство језика и култура. Након квиза, ученици су направили пано где су на многим језицима превели речи „волим те“. Могли смо да чујемо „волим те“ на руском, енглеском, немачком, италијанском…
Фото ОШ ХИМ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/evropski-dan-jezika-obelezen-u-os-him/