„ЕВРОПСКИ КВИЗ НОВЦА“ РЕАЛИЗОВАН У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Ученици основне школе „Олга Милошевић“ учествовали су у „Европском квизу новца“ који је део пројекта у обележавању Европске недеље новца.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја активно ради на укључивању финансијског описмењавања у систем образовања и васпитања Републике Србије, а један од партнера у том домену је Удружење банака Србије, које ради на финансијској едукацији садашњих и будућих корисника. Европска недеља новца обележава се ове године од 22. до 26. марта, а поменути квиз је једна од активности.

Циљ такмичења на овом квизу је подизање нивоа финансијске писмености младих. Учешће у квизу узеле су школе из 30 европских земаља. Право учешћа имали су ученици осмог разреда основне школе и прве године средње школе, односно ученици од 13 до 15 година.

Из Србије је на квизу одржаном 24. марта учествовало 300 учесника, а ученици наше школе су показали одлично знање на питањима о економији, новцу и штедњи. „Европски квиз новца“ је први пут организован 2018. године на иницијативу Европске банкарске федерације и њених чланица- националних удружења банака и од тада се традиционално обележева сваке године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/evropski-kviz-novca-realizovan-u-os-olga-milosevic/