ФАЛСИФИКОВАНИМ НОВЧАНИЦАМА КУПОВАО СТОКУ У ОКОЛИНИ ПАЛАНКЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву запленили су 80 новчаница од по 100 евра за које се сумња да су фалсификоване и ухапсили две особе осумњичене да су починиле кривично дело фалсификовање новца.

Ухапшени су Р. Л. (23) и С. М. (21) из Чачка, који су затечени приликом продаје 44 новчанице од по 100 евра двадесетдеветогодишњем мушкарцу, против кога ће бити поднета кривична пријава у редовном постпку због сумње да је фалсификовни новац, који је куповао од ухапшених, стављао у оптицај.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог двадесетдеветогодишњег мушкарца пронашла још 22 новчанице од по 100 евра, за које се сумња да су фалсификоване.

Такође, полиција је одузела и још 14 фалсификованих новчаница од по 100 евра, које је како се сумња двадесетдеветогодишњи мушкарац у претходном периоду пустио у оптицај.

Све новчанице су пописане и биће прослеђене Народној банци Србије, ради потврђивања да се ради о фалсификатима.

Како је сазнао портал Подунавље инфо осумњичени двадесетдеветогодишњи мушкарц је тим фалсификованим новцем куповао стоку у околини Смедеревске Паланке и када је један од домаћина отишао у банку да провери новчанице превара је откривена.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/falsifikovanim-novcanicama-kupovao-stoku-u-okolini-palanke/