ФЕМИНА ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ УПУТИЛА ПОРУКУ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

На Међународни дан борбе против насиља над женама, чијим обележавањем почиње кампања „16 дана активизма против насиља над женама“, користимо прилику да укажемо на распрострањеност насиља над женама у различитим видовима. Посебно указујемо на то да су жене поднеле, и и даље подносе, највећи терет пандемије, која је женама, које живе у насиљу, додатно отежала свакодневицу. ЖЕНЕ, ДА ЗНАТЕ, НИСТЕ САМЕ!

СОС телефони, при женским организацијама у Србији, јесу ослонац женама на њиховом путу изласка из насиља и остваривању основног људског права – права на живот без насиља. Међу њима је и СОС телефон при Удружењу жена „Фемина“ који ове године није прекидао рад, већ је доступан за жене различитим каналима комуникације – путем мобилног телефона (066 55 17 100), Фејсбук порука и вибера.
Као део Мреже „Жене против насиља“, Удружење жена „Фемина“, шаље поруку јавности:
у име жена које свакодневно осећају страх и нелагоду, оних које су биле затворене и изоловане са насилним партнерима, у име обесправљених и сиромашних, којима је приступ медицинској нези отежан, оних које су остале без посла, које су на маргини друштвених токова:
НАСИЉЕ НЕМА ОПРАВДАЊЕ – ЗАУСТАВИМО ГА ЗАЈЕДНО!

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/femina-iz-smederevske-palanke-uputila-poruku-povodom-medjunarodnog-dana-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama/