„ФЕМИНА“ ОДРЖАЛА РАДИОНИЦУ О НАСИЉУ У ГЛИБОВЦУ, У УТОРАК ЗАКАЗАНА ТРИБИНА У ПАЛАНЦИ

,,Фемина” је у суботу 12.09.2020. одржала радионицу у селу Глибовац са циљем да се код жена повећа ниво знања и информисаности о породичном насиљу над женама и мерама заштите.

Основна идеја одржавања ових радионица је да свака жена треба да буде информисана о овој теми, како због себе тако и због себи блиских особа.

Жене које су присуствовале радионици стекле су основно знање о томе шта се све подразумева под насиљем, начинима на које мушкарци постижу дуготрајно насиље над женама, као и последицама изложености насиљу, а затим и добиле основне информације о: правима и могућностима жена које су изложене насиљу, ко све од институција у локалној заједници учествује у њиховој заштити, о механизмима заштите жена од насиља које предвиђа Закон о спречавању насиља у породици, као и о улози УЖ „Фемина“ и СОС телефона у заштити жена са искуством мушког насиља.

Такође у организацији Удружења жена „Фемина“ у уторак, 15. септембра, у Малој сали СО Смедеревска Паланка биће одржан јавни догађај посвећен промоцији извештаја о имплементацији Закона о спречавању насиља у породици.На скупу ће бити представљени резултати истраживања о имплементацији овог закона на територији Расинског, Шумадијског и Подунавског округа у периоду 01.06.2018-31.05.2019. године.

Фото ФЕМИНА

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/femina-odrzala-radionicu-o-porodicnom-nasilju-u-glibovcu/