„ФЕМИНА“ ОДРЖАЛА ТРИБИНУ У ПАЛАНЦИ О ПОРОДИЧНОМ НАСИЉУ И МЕРАМА ЗАШТИТЕ

УЖ ,,Фемина” је јуче, 17. 09. 2021. одржала радионицу у својим просторијама у Смедеревској Паланци са циљем да се код жена повећа ниво знања и информисаности о породичном насиљу над женама и мерама заштите.

Основна идеја одржавања ових радионица је да свака жена треба да буде информисана о овој теми, како због себе тако и због себи блиских особа.

Жене које су присуствовале радионици стекле су основно знање о томе шта се све подразумева под насиљем, начинима на које мушкарци постижу дуготрајно насиље над женама, као и последицама изложености насиљу, а затим и добиле основне информације о: правима и могућностима жена које су изложене насиљу, ко све од институција у локалној заједници учествује у њиховој заштити, о механизмима заштите жена од насиља које предвиђа Закон о спречавању насиља у породици, као и о улози УЖ „Фемина“ и СОС телефона у заштити жена са искуством мушког насиља.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/femina-odrzala-tribinu-u-palanci-o-porodicnom-nasilju-i-merama-zastite/