Početna » ФОНД ПИО: НИЈЕ ПОТРЕБАН НИКАКАВ ЗАХТЕВ ЗА ПОВИШИЦУ ПЕНЗИЈА

ФОНД ПИО: НИЈЕ ПОТРЕБАН НИКАКАВ ЗАХТЕВ ЗА ПОВИШИЦУ ПЕНЗИЈА

од Паланка данас
0 Коментар

Повећање пензија и осталих права из пензијског и инвалидског осигурања за девет одсто, почев од новембра 2022. године, односи се на све кориснике пензија и осталих права, објавио је данас Републички Фонд за пензијско и инвалидско осигурање и навео да за добијање те повишице није потребно никакво подношење захтева.

Исплату увећаних новембарских пензија и осталих права Фонд ПИО ће обавити почетком децембра 2022. године, наводе из Фонда и додају да као што ни до сада, при усклађивању пензија и осталих права, није било потребно да корисници подносе било какав захтев Фонду то неће бити потребно ни сада.

Увећање и исплату ће Фонд ПИО урадити у редовном поступку, без доношења појединачних решења.

Наводе и да ће се будућим корисницима пензија и осталих права повећање урачунати кроз обрачун пензија и осталих накнада, тако да ни они немају потребе да подносе било какав захтев Фонду ПИО у вези с тим.

Из Фонда скрећу пажњу свим корисницима пензија и осталих права да је било какво позивање корисника пензија од стране разних појединаца, адвоката, удружења, група грађана и слично, да наведена повећања могу остварити уз њихово посредство и претходно подношење захтева, директно довођење пензионера у заблуду.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept