(ФОТО) „НИСКОГРАДЊА“ ЧИСТИ И ИЗНОСИ СНЕГ ИЗ ГЛАВНЕ УЛИЦЕ

Након престанка снежних падавина на тротоарима је остала велика количина снега и леда. Путеви првог приоритета су углавном очишћени и проходни, док је са тротоарима дручачија прича. Поједина места су детаљно очишћена, негде је остао угажен снег који се претворио у лед а понегде је бачена со и ризла.

Углавном пешаци су најугроженији а поред чистача снега има доста посла и за инспекцију која мора да „појури“ власнике локала који су затворени и нико не чисти снег испред њих као и станаре који су дужни да одржавају простор око зграда очишћен.

Тренутно екипе Нискоградње раде на изношењу снега и леда из центра града тако да ћемо бар у најужем градском језгру моћи да функционишемо како треба, док температура не пређе у плус и отопи остале улице.

Велику пажњу треба обратити на леденице које висе са кровова и које ће са топлијим временом почети да падају.

Прогноза времена за данас изгледа овако.  У Србији ће ујутру бити хладно са умереним и јаким мразем и маглом местимично. Пре подне облачно, углавном суво, само још понегде на југу и југоистоку провејавање слабог снега.

По подне се очекује постепено смањење облачности. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни, крајем дана у појачању. Најнижа температура од минус девет до минус три, највиша од минус два до три степена Целзијуса.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/foto-niskogradnja-iznosi-sneg-iz-glavne-ulice/