(ФОТО) ОЛУЈНО НЕВРЕМЕ ПОГОДИЛО И ПАЛАНКУ-ПАЛО СТАБЛО КОД СОЛИТЕРА

Вечерас око 20 часова олујно невреме је захватило Паланку. Ветар олујне јачине је кратко дувао али је причинио поприличну штету.

По граду су летели сунцобрани, контејнери који су били на ветрометини су превртани, са тераса су летеле ствари. Многи кровови су оштећени, црепови су попадали а негде су и олуци почупани.

Много дрвећа је остало поломљених грана а код старог солитера у близини киоска пицерије стабло је исчупано из корена и лежи на тротоару, што можете видети на фотографији, мада су светлосни услови били лоши. На самој пицерији је оштећен кров а како је рекла радница у тренутку олује цео киоск се тресао и сва срећа да стабло није пало на овај објекат.

Количина падавина није била велика а ни град није падао тако да са те стране нема веће штете.

Крошња обореног стабла код старог солитера

Велика Плана је такође слично прошла као и Паланка али већи проблем је нестанак струје на изворишту у Трновчу што ће утицати на водоснабдевање у нашем граду. Олујни ветар је обарао дрвеће и гране које су покидале електричне каблове. Екипе ЕПС из Велике Плане су на терену и покушаће да иу што краћем року оспособе мрежу, како би се након тога сви бунари пустили у рад. Из тог разлога вода је у Паланци нестала око 21 сат.

Око 19 часова невреме је захватило поједине делове Београда, па и центар престонице, а температура је за само један сат пала за чак десет степени – са 29 на само 19 степени Целзијуса.

У Крагујевцу је напрасно почела олуја, а ветар је толико снажно дувао да су се људи одмах склонили са улица, преноси „Блиц“.Ветар који је протутњао Нишом око 19.30 часова, изненадио је и угоститеље у центру града, па су тако сунцобрани из кафића завршили на стазама за пешаке.

У Прокупљу је тренутно потпуни колапс. Ветар огромне јачине ломи дрвеће, а саобраћај је готово немогућ, преноси „Телеграф“.Колика је штета направљена, знаће се тек када олуја престане, а надлежни саветују да се без преке потребе не излази напоље.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/foto-olujno-nevreme-pogodili-i-palanku/